Marinblå väska

Ännu en väska i samma modell som de väskor jag sytt den senaste tiden.

Krafsbörsar / necessär

Några små necessärer.

Lunch väskor


Lunch väskor som nu befinner sej i Lidköping hos lunch hungriga.

Min sy hörna

En liten bild på min syhörna. Har en liten bänk i vår trånga tvättstuga.

Necessär

Necesär av segel. Jag simmar några gånger i veckan och brukar ha mina shampoflaskor och baddräkt i en  tråkig plastpåse, sista tiden har påsen till och med varit trasig. Men i dag tog jag mej i kragen och sydde en necessär av segel där jag nu kommer att förvara min blöta baddräkt och flaskor.

Segel

Som jag nämt i ett tidigare inlägg så har jag ett segel som gjort sitt på sjön och nu får användas till annat.
Så i dag när det så fint segel väder så tog jag fram min säck och började sy.... Jag har många kvadrat kvar :-)

Födelsedagspresent

Min vän Marika har fyllt år och då passar det väl att sy en väska i present. Samma modell som jag sytt den senaste tiden.
Klicka på bilderna för att förstora.
Marika poserar med sin väska.

Små necessärer/ sminkväska

Det är så roligt att sy! Så dessa blev gjorda i kväll.
Båda sålda.

Liten necessär och tetra necessär


Barn kasse

Roligt att sy i lite "barntyg".
Man blir glad av tyget, så då kommer det till sådana här saker av bara farten.
SÅLD.

Skötväska

En skötväska som ska till nyblivna föräldrar i Skåne. Att sy en skötväska tar lite tid men när resultatet blir bra gör det inget att man suttit några timmar vid symaskinen. Den här skötväskan är sydd i ett vaxat tyg och har vadd som mellanlägg för att stagda upp den lite. Foder med roliga djur på från Åhlens. Skötbädden/locket är fäst i nederkanten med kardborreband så att den lätt kan tas bort ifall man behöver tvätta den. Fickor på sidorna och flera fickor inuti.
Klicka på bilderna för att förstora.

Krafsbörs i retrotyg

Ännu en liten nessäsär är tillverkad.

Är du seglare?

Hur många kassar kan man få ut av ca 25 kvm segel? säkert många, här är en.
Är du seglare och vill att det ska synas på land? Kanske är detta något för dej eller för dej som vill vara klimatsmart. En kasse/väska med ficka på utsidan med dragkedja. Sydd av ett gammalt segel som gjort sitt på sjön och nu får bli väskor istället. Miljövänligt!
Baksida                     Insida
klicka på bilderna för att förstora.

Krafsbörs av segel

Mitt allra första försök att sy i segel blev en liten börs.

SEGEL!!!

Vad gör man av ett gammalt segel? Väskor såklart! Detta är orsaken till att jag bytte symaskin... För ett tag sedan räddade min man ett gammalt segel från att hamna på tippen. Ett försegel som har seglat på bl.a. Västkusten, Nordsjön och Themsen. Det har funnits många tankar på hur jag skulle kunna använda detta till något och min man ville absolut ha en väska i segel. Min förra maskin "Brother" klarade inte av så kraftiga tyger och kraftig tråd som behövs till segel så då började jag fundera på att byta maskin.... Min nya Janome DC 4030 klarade det galant. Så här är resultatet. Axelväska med ytterficka och även en innerficka. Återvunnen dragkedja från en trasig ryggsäck. De blåa sicksack sömmarna är orginal från seglet.

Marinblå väska

Den här modellen har ni sett förut i andra färger. Här i marinblått möbeltyg och foder i olika blånyanser.
Stängs med nedsänkt dragkedja. 2 innerfickor.
SÅLD.

Mönstrad väska

Mönstrad väska med grått foder och botten på utsidan även den i grått för att väskan inte ska bli så smutsig när man ställer ifrån sej den. Stängs med dragkedja och har 2 innerfickor och en pennficka, även en ring att hänga nyckelknippan på. Måtten är ca H 34 B 32. Näsduksfodral följer med. Mönstrat tyg från IKEA.
klicka på bilderna för att förstora.

Krafsbörs

Krafsbörs med dragkedja och grått foder. Mått B 17, H 14.
SÅLD.

Väska i svart/grått/begie och lite vitt

Den här väskan stängs med magnetlås och har grått foder, en innerficka för mobilen och en innerficka med dragkedja. Du kan reglera axelbandet. Väskan rymmer kollegieblock och en massa annat man alltid släppar med sej. Ungefärligt mått B32 H40. Näsduksfodral ligger i.

RSS 2.0