svart lunchis

Nu är den på väg till Ann-Sofie.

Färgklick i soffan

Den här veckans kvällar har jag äntligen fått till några nya kuddar till soffan. Köpte de 3 tygerna från Broarne i somras men kom inte till skott förren nu... Det är tre olika färger av samma tyg. Har använt lite brodergarn i sömmarna. 
 

lite Vitt

Här har det stickats och sytt i vitt. Nog mer än 20 år sedan jag stickade senast, hade glömt hur skoj det var! Kudden har fått stickad framsida och baksida i linnetyg som jag frihandsquiltat.
 
 
Har även sytt en duk med änglavingar och 2 änglavingar att ta fram när det närmar sej jul.
 

Lite pyssel med nål och tråd

Snart är det jul! Bäst att börja med julpysslet i tid :-)
 

flowerpower!

 
I morgon ska vi på 70-talsfest. Då kommer min man att bli sååå snygg i denna väst. Lite snabb sömnad, manchester ur gömmorna och påsydda blommor av en gammal gardin.
 
 
 

Axelväska igen...

Nu är en till axelväska färdigställd. Denna gång i ett vaxat linnetyg samt det möstrade lite plastiga materialet. En väska som passar nu till hösten när det kanske regnar ute och det färgglada locket livar upp lite i mörkret. Flera fack och reglerbart axelband.
 

När jag ändå var i farten...

....så blev det ett till par skoskydd. Denna gång i grått vaxat tyg.

Skoskydd till min kusin

Min kusin Marie kom med en önskan om ett par skoskydd att ha när hon hämtar och lämnar på dagis. Vilken smart sak! Varför tänkte jag inte själv på det när barnen var små. Mycket smidigare än att dra av och på skorna hela tiden och framförallt mycket snyggare än de blå tunna plastskydden som finns hos tandläkaren :-)

Sy och Stickväska

 
En handarbetsväska har sett dagens ljus. Rymlig och stadig. Sydd i lappteknik och quiltad med mönstersöm och raksöm. Undersidan/botten är frihandsquiltad. Många fickor och fack för långa och korta stickor och sax, måttband och allt annat man behöver när man sitter i soffan med sitt handarbete eller åker iväg på syjunta. Broderade lite text också på båda sidorna. På handtagen har jag sytt fast zigzagband för hand. Nu ska den snart skickas iväg till en stickande kvinna som fyller år.
 
 
 
 

RSS 2.0