Förkläde

Detta förkläde skapades i går kväll efter att min vän Görel varit här och pratat sömnad. Blev så inspirerad och sugen på att sy att jag satte mej vi maskinen direkt. Visst blev det sockersött?

Kudde till nya båten

I en ny båt behövs lite nya kuddar, eller hur? Nu är det bara att hoppas att segelsässongen kommer fort!

Väska av segel

I dag har segelsäcken kommit fram.
Anna-Karin önskade att jag skulle sy en segelväska. Så i dag har jag "seglat" vid symaskinen.
 

Fodral till surfplattan

För ett litet tag sedan fick jag ett tips från min kusin Sofie med bloggen www.silwer.blogg.se att man skulle kunna blogga enklare med en surfplatta. Så då fick jag ännu en anledning till att köpa en sån.... hade tänkt lite på det innan men hade inte tillräckligt bra argument för att jag verkligen behövde en.... men så vips fick jag ett bra argument så då var det bara att slå till! Så i dag fick jag anledning att sy igen, Jag behövde ett fint skyddande fodral. Det fick bli ett med lite rosa och spets så det blev lite kvinnligt, då kanske jag får ha plattan ifred :-)
 

Fleece kofta

Har sytt en kofta till mej själv i svart fleece. Är lite frusen av mej så jag önskade mej något varmt och snyggt. Hittade ett mönster från Union 1032 som såg trevligt ut så det införskaffades, vad jag inte visste när jag bestämde mej för den här modellen var att det var en del jobb med det! Bara bakstycket har 5 insnitt!!!! Det är även insnitt på framstycket och axlarna.  Men det är detaljerna som gör det, mycket arbete men trevligt resultat.

Luvtröja i grå velour

 
En mysig tröja i velour som faktiskt syddes i mellandagarna men blivit obloggad. Kanske för att den antingen används eller ligger i tvätten :-) Den har också fått några broderier på ärm och i nederkant.
 

Liten påse

I dag fick jag ett trevligt sms från Görel som undrade om vi ville komma för hon skulle "slänga ut julen och hade lite smått och gott kvar". Och sånt som är gott tackar jag inte nej till!!!! Kom på att jag ville göra en liten påse till henne och så fick jag ju ett skäl till att sy lite:-)  

Blus

Först får jag be om ursäkt för den dåliga bilden... man kan inte lyckas jämt :-) Har sytt en blus/tunika till mej själv. Mönstret är  ett klänningsmönster från boken "made by me" som jag kapat av för att bli en blus istället. 
 
Här är en närmare titt på broderiet och fållen nedtill.

"korsrygg"

Min yngsta son önskade sej ett kors på ryggen på en skjorta. Klart att jag fixar det! Det är roligt när sönerna vill att jag syr och fixar lite till dem efter deras önskemål. Han önskade även att jag skulle brodera det tänkvärda "WWJD"  (What would Jesus do?) 


 

Pastell gulligt till mej själv

Har sytt en rosa tröja till mej själv av en stuvbit fyndat på stoff och stil för 30kr. Mönstret är från en gammalt nr från sömnadsmagasinet som jag ändrat lite på. Skarfsen har jag inte sytt utan den är från Våga.

RSS 2.0