Sommarklänning

Det är ju så fint och härligt väder att jag kände för en ny sommarklänning. Så efter en dag ute i solskenet så började jag att sy. Sent i går kväll startade jag :-) Här är resutaltet. En riktigt sommar klänning, samma mönster som jag sytt av tidigare fast denna något förlängd och en liten volang nedtill. Vågade mej även på ett litet broderi nertill.
   
Maskinbrodering pågår och det färdiga resultatet. klicka på bilderna för att förstora.

"Lägerkudde"

När man ska på läger kan det vara bra att ha en kudde med namn på så den inte kommer bort.

Klänning till Amanda

 
Amanda fyller snart 16 år och hon får en klänning i födelsedagspresent. Tygerna har hon valt själv av det som jag hade hemma. Nu får jag bara hoppas att den passar :-)

Kudde- Rakel

 
Rakel fyller snart år så då beställdes en färgglad kudde med namn. Hoppas hon blir nöjd.

Mina nya symaskiner

I går slog jag till på en ny overlock. En brother 1034D. För några veckor sedan köpte jag en brother innovis 1250 med brodyrenhet. Sedan tidigare har jag en janome DC4030. Så nu är det fullt i min lilla syhörna. Nu är huvudet fullt av idéer och jag vill bara använda mina symaskiner men eftersom solen skiner just nu får maskinerna och idéerna vänta.

Hjärtan i regnet

I dag blev det några hjärtan sydda medans regnet öste ner....
Riktigt sockersöta tycker jag nog de blev.

Us inspirerad kudde i lappteknik

Istället för "stars and stripes" blev det "Shew and stripes" .Livet blev roligare med en brodyrmaskin!!!! Så roligt att kunna göra egna texter och motiv på det man syr. I helgen syddes dessa kuddar. "Shew" kudden är till min son som har Shew som sin Tag när han målar graffiti.
"Elliot"kudden ska bli en födelsedagspresent till en kille som snart fyller 10år. Det röda tyget är ett par gamla byxor och det vita ett gammalt lakan. Det gråa tyget är baksidan på ett möbeltyg. Tyckte det var snyggare än framsidan.

Kudde för hundvän

Så roligt det är med ny symaskin. Har köpt en brother innovis 1250 med brodyrenhet och man kan göra så många roliga saker. Som den här kudden tex.

Lunchväska eller kanske flera lunchväskor...

...att byta med är kanske vad som behövs för att vilja gå tillbaka till jobbet efter semestern. Vill man inte ha dom till lunchlådan kan man fylla dom med lite kritor och annat pyssel och ge till barn och barnbarn. Bara att skicka mej ett mail om du vill ha en av dessa väskor.

Klänning

Idag har jag tillbringat några timmar till att sy en klänning till mej själv. Eftersom min kropp är en blandning av small och medium så fick jag göra den 2 gånger :-) första gången blev det inte helt bra men sen när jag ritat om mönstret lite och sydde den en andra gång blev jag nöjd. Min 15 åriga sons komentar gladde mej -"Riktigt snygg!"
Mönstret är från norska "bloggboken" "Made by me".

tall T

Min ena son tycker att alla t-shirt och tröjor är för korta och så är plånboken för "tunn" för att köpa riktiga tall-T :-) så då kom han hem med 3 vanliga billiga t-shirts som han ville att jag skulle fixa till 2" tall-T".
Satte saxen i dom och sydde några sömmar.
Resultatet: 2 längre t-shirts även kallat tall-T. Försökte brodera sonens "tag" nertill. Inte så lätt när man är nybörjare :-) Har nyss fått hem min nya brodermaskin och försöker lära mej. Resultatet av mskinbroderiet blev inte perfekt men sonen är nöjd!
 

RSS 2.0