Redan en favorit!

I somras fyndade jag en stuvbit strechfrotte från Broarne. Hade ingen plan när det köptes om vad det skulle bli utan det vara bara ett fynd som jag inte kunde förbise :-) Nu hade det legat till sej lite på hyllan och jag kom på vad det skulle bli när jag kollat lite bland mina mönster. Resultatet blev en klar favorit! Den har nu varit klar i några dagar och jag har svårt att skilja mej från den men jag måste.... den behöver ju tvättas. (hoppas den torkar fort!) Pyntade den med några broderier från ett broderikort från Brother. 
 

Weekendbag

Sömnadsbacillen har drabbat mej ordentligt, har så många ideer om vad som ska sys att huvudet sprängs snart :)
Det enda som saknas är tid... men den här weekendväskan tog jag mej tid till att sy.Har sytt modellen tidigare men då i lappteknik. Den tog många timmar att sy och många sömmar att sy. Räknade ut att det var 30 olika delar att klippa ut +snedslåremsorna som döljer sårkanterna på insidan. Har kviltat ihop alla lager innan jag började sy ihop väskan. Det tar lite tid men blir väldigt fint. 
 

återigen en Väska

I dag har jag sytt färdigt denna väska. Köpte det härliga mönstrade tyget i somras hos broarne.se .Tycker det är så fint att det var svårt att sätta saxen i det och "klippa sönder" det. Men när jag väl gjort det kändes det bättre när jag såg att väskan skulle bli bra. Stort ytterfack, innerficka med dragkedja och även öppna innerfickor. Stängs med dragkedja och så har den reglerbart axelband.
 

Regplåt

I dag har jag sett 2 sådana här regskyltar på bara några timmar i vår lilla stad! Blir avundsjuk, vill också ha! Är nog tygberoende :-) 

Tampkasse

En påse till ankarlinan som jag sydde i somras. Broderade lite också...
 

Leker kapellmakare

Visar lite bilder på vad jag sydde under sommaren. Sydde en "rufflucka" till segelbåten. När vi mallade luckan kom ägaren till grannbåten och undrade om någon av oss var kapellmakare, han behövde ett nytt... nä sa vi. Han tyckte det såg ut så när vi måttade. :-) 
 
 
 

Sminkväska/krafsbörs

Har varit och rotat runt i min vän Görels tyglådor och fick med mej lite bitar av sliskigt gardintyg typ 80tal. Klippte och skar i tygerna och sydde ihop och vips blev det en börs :-)

Axelväska

 
I går var jag på min första syträff med sytokarna. Roligt att träffa fler med samma intresse. Vi var 15 kvinnor som gasade på våra symaskinspedaler, bytte erfarenheter och mönster och hade väldigt trevligt. Jag sydde klart en väska som började på dagarna innan. Testade crazy quilt teknik på locket. Något jag inte gjort innan och det kommer jag absolut att testa igen för det var riktigt roligt.
 

Det blev några stycken gjorda...

 

fler förkläden

 
När jag ändå var igång med att sy förkläde till Ywonne så var det bara att fortsätta för det var ju så roligt!
 

Förkläde

Fick en fråga av min kollega Ywonne om jag kunde sy ett förkläde och det kunde jag :-) Bestämde mej för att "sy av det jag har" Hade smala bitar av detta tyg och vred och vände på dom och fick inte ihop det så det fick bli till att skarva. För att dölja sömmarna gjorde jag smala remsor och rykade. Blev även små blommor av rynket. En broderad ros förhöjer charmen tycker jag.

RSS 2.0