Vårtecken

Den här veckan har symaskinerna fått vila lite, i allafall nästan. Eftersom våren är här och snart är det dags att segla så har det varit lite båtfix. Jag har bidragit med 4 vantskruvsskydd. Kanske inte det roligaste att sy men  när jag vet att varje skydd kostar 90kr st så tänkte jag att vi skulle kunna spara dom pengarna när jag hade en liten bit markisväv i skåpet :-) Snål eller smart?

soffkudde

Nu har både broderimaskinen och jag fått jobba lite. Har länge gått och funderat på vad jag vill ha förbkuddar i soffan. Jag vill ha kuddar för jag tycker det är fint men övriga familjemedlemmar slänger dom på golvet för de tycker de är i vägen.... I går när jag rotade bland mina tyger så låg det gröna och rosa bredvid varandra och pockade på uppmärksamhet och då kom jag genast på vad jag vill ha för kudde i soffan! Då var det bara att börja sy:-) Nu får vi se vad övriga i familjen tycker, om den får ligga kvar eller hamnar på golvet...

Lördags nöjet 'kudde'

Min brodermaskin kom tillbaka till mej efter varit på service. Så nu kan jag äntligen brodera igen. I dag blev det en kudde som fanns på Lindas önskelista :-)

liten börs

 
Till en liten kille.
 

Hur mycket rymmer en 'bymirjam' lunchväska?

Jag får ganska ofta frågan om hur stor mina lunchväskor är så jag tänkte visa hur mycket som får plats. Den här gången är den packad med lite smalare burkar men den rymmer lite bredare också typ matlådor från IKEA. Måtten är ca 24×14cm och ca 20cm hög. Smaklig måltid:-)

Krafsbörs

En krafsbörs till Birgitta som sitter i rummet intill mej på jobbet. Den här ska hon ha sina nycklar i. Den skulle vara färggrann så att den syns väl i väskan. Rött borde vara en bra färg då:-)

Spillbitar

Sånt här kan man pyssla med om man har lite spillbitar över. Dessa tags är sydda av vaxduk och plast. Adresslapp kan man sticka i på både fram och baksida. Gjorde dessa för några veckor sedan då mina killar skulle ut och resa.

Måndagslycka

Detta är riktig måndagslycka! 2 pressarfötter beställda från England, levererade i dag. Så sugen på att testa dom på en gång men hinner inte. Men till helgen hoppas jag på en stund vid symaskinen :-)
 
 

"Lunchisar"

3 Lunchväskor med spetskant. Behöver du en eller fler? Skicka isåfall ett mail. 120 kr st.

Quiltad weekendbag

Här är resultatet av snart 2 veckors kvällsarbete. 
Supernöjd med resultatet. Stor och rymlig! Men krävde många timmar vid symaskinen.

Quiltad weekendbag

Mitt långtidsprojekt är över. I snart 2 veckor har jag sytt på den här väskan. Tanken på att sy den har jag haft sedan tidig höst då jag såg den på Quiltköpingsmässan. Den är sydd från mönster ur Quiltmagasinet.
 
Det var många moment och det svåraste var nog att följa mönstret. Läste instruktionen om fickan massor av gånger och fattade inget men försökte i allafall följa beskrivningen och till min förvåning så insåg jag att det var ju så jag alltid syr mina innerfickor :-) Vad konstigt det blev att följa någon annans beskrivning.

tygkorg

 
Sytt en tygkorg som den här gången fick bli en blomkruka. Nu pryder den matbordet hos mamma och pappa.

RSS 2.0