20 års present

Sonens sambo fyller år i dag och han viskade i mitt öra att hon inte har någon nessesär utan hon använder en plastpåse när hon är ute och reser. Om några dagar ska de ut på en 4 veckors lång semestertripp och då kan det kanske vara bra med en nesseär så jag sydde en.
 
 
Den är sydd i ett quiltat fuskskinn. En ros broderades på och så pimpade jag med ett strass/glitterband samt en lite ring.
 
 
Insidan är i ett plastat meterial så det ska vara lätt att torka ur om det behövs.
Nu hoppas jag att L och A får en trevlig resa.
 

Fasterfixar & syr!!!

Nu har jag blivit faster igen. Det var 11 år sedan sist.
Men nu har det alltså skett igen. En liten kille som heter Gideon föddes för 5 dagar sedan, så nu kommer maskinerna gå varma :-)
Jag har redan sytt lite till killen som jag visat tidigare och här kommer lite mer; Först ut ett babynest.
 
 
Ingen svår sömnad men oj vilken pärs det var att få i vadden! Vi var 3 personer som hjälptes åt att dra och trycka och slita för att få dit det. Svetten bara rann! 
Sen så önskade Gideon att faster skulle sy några små mössor. Klart man fixar det när en sån liten goding önskar något :-)
 
 
Hittade ett mönster på nätet som jag testade. Mössorna blev så små och söta.
 
 
När jag ändå var ifarten med det gråa tyget blev det en liten dress också. Mönstret är från ottobre.
 
 
En sparkbyxa har jag också sytt åt lillkillen. Mönstret är ett gratismönster från någon tysk sida. Inte ett ord tyska kan jag så jag klickade hejvilt på sidan tills jag hittade mönstret och kunde ladda ned det. 
 
 
Har även sytt en body och matchande byxa. Byxa med fuskgylf men med riktiga fickor att gömmma nappen i :-)
 
 
Sist ut i detta blogginlägg är 2 par byxor.
 
 
 
Önskar er en fortsatt trevlig midsommar!
 
 

Studentfirande

Förra helgen åkte vi till Hedemora för att uppvakta Amanda som tagit studenten.
Eftersom att hon snart även ska flytta in i egen lägenhet så sydde jag ett förkläde och en shoppingkasse som hon fick tillsammans med lite annat hon kan behöva till sitt nya boende.
Ett riktigt färgsprakande paket blev det.
 
 
När jag ändå var i farten blev det 2 kassar sydda, så det blev en till mig själv också :-)
 
 
Nu ska jag in i syrummet igen och fixa till några "lunchisar".
Välkommen att kika in här igen!
 

Helgen sömnad

Den här helgen har jag tillbringat några timmar i syrummet. Alla maskiner har fått jobba lite.
Först ut en bakduk och spishandduk till vår vän Linnea som firade att hon nu är klar tandhygienist.
 
 
Sen så har jag slaktat en gammal t-shirt för att försöka få till ett mönster och sen sy en t-shirt till maken. Det funkade bra men tyvärr så blev det färdiga resultatet lite för litet. Så det blir till att fixa ett nytt mönster.
 
 
 
 
Så den här får väl läggas in i ett skåp och så får jag sy en ny vid annat tillfälle.

Ett helt gäng lunchväskor

Den här veckan har jag pysslat med att sy lunchväskor efter jobbet. 9 st har jag fått till.
 
 
Så om någon är i behov av en lunchis och vill köpa är det bara att skicka iväg ett mail. Du hittar mailadressen till vänster här på bloggens startsida.
 
 
De är sydda i vaxduk och har slitstark rem i handtaget. Den till vänster är sydd i vaxat tyg men med insidans botten av vaxduk. 120 kr st.
/Mirjam
 

Babyquilt

Den här babyquilten har varit ett långprojekt. Inte riktigt likt mig. När jag börjar sy något vill jag göra det klart så fort som möjligt. Jag började strax innan påsk och blev klar för 2 veckor sedan. Tänkte att jag skulle bara använda mig av material som jag hade hemma men kände att jag ville ha baksidan i samma som jag har mellan blocken på framsidan så jag köpte mer tyg. Så det var en av orsakerna att det tog lite tid.
Men nu är den klar och överlämnad.
 
 
Jag har frihandsquiltat mellan blocken och i och runt om blocken blev det rutor som jag körde med övermatarfoten. Det är en riktigt bra uppfinning. När man syr genom flera lager och speciellt när man har vadd emellan så brukar det kunna dra sig eftersom de flesta maskiner endast matar fram tyget underifrån. En övermatare matar (som det hörs på namnet) matar ovanifrån. Resultatet blir att det matar fram tyget helt jämnt och fint.
 
 
Nu väntar vi bara på att den lille ska komma, men än är det någon vecka kvar. Det är spännande att än en gång få bli faster :-)
Jag har mer syalster på gång så välkommen tillbaka hit till bloggen!
 
 

RSS 2.0