Faster Siws tygprover

För länge sedan fick jag en kasse med tygprover från min faster som jobbar med möbeltapetsering. Jag har tidigare sytt några väskor av bitarna. Denna provkarta passade inte riktigt till väska tyckte jag, så den här gången sydde jag ihop provbitarna till en kudde. Använde svart jeanstyg runt om. Effektfull kontrast med 2 så olika material.
 
Man kan vända på kudden om man hellre gillar den färgkombinationen :-)
 
 
Tack Siw för provbitarna!
 
 

Stort Grattis till Lena

För några dagar sedan fyllde Lena 60 år. Jag sydde en väska och börs till henne som hon fick på födelsedagen. Hon är väldigt förtjust i katter så börsen och fickorna i väskan syddes i "kattyg". 
Insidan fick även ett band med karbinhake där man kan haka fast nyckelknippan eller den lilla börsen. Väskans utsidor fick också fickor, den ena stängs med dragkedja och den andra med knapp.

Balklänning

Då var vinterns stora projekt klart! Sönernas kusin Alice som tar studenten till våren frågade om jag ville sy hennes studentklänning och jag svarad ja. Hon har varit på besök här hos oss under 2 helger nu i vinter så jag kunde sy och prova på henne. Mönstret är det samma som till Brudklänningen jag sydde julhelgen 2014. Har lagt till axelband på denna klänning.
 
Den är sydd i partysatin och chiffong från Stoff & stil. I livstycket, utanpå chiffongen är det tyll med små glittriga stenar. I midjan har jag sytt fast ett band för hand.
Självklart behövs en liten väska till balen. Sydd i samma tyg som klänningen.
 
 
Söt som en prinsessa!!!!

Uppvärmning!

Håller på och "värmer upp" inne i syrummet unför helgens sömnad, då ska jag sy klart en balklänning som jag börjat på för några veckor sedan. Så att sy lunchväskor är lite lagom sömnad så här dagarna innan. Den här lunchisen är sydd i vaxduk och vaxat linnetyg. Är någon intresserad av den är det bara att skicka ett mail. 150kr +ev frakt.

RSS 2.0