en liten stund vid symaskinen

En spishandduk blev det denna måndagskväll.

Lunchväska i picknicktyg

Min favorit bland alla lunchväskor jag gjort. Gillar picknick tyget massor. Den här är nu på väg till Hedemora.

Rymlig necessär

Har tidigare sytt en necessär till mej själv inför en resa, när det var dags att fylla den tyckte jag att den var lite för liten så jag har i dag sytt en ny som är större. Hoppas att den räcker till för allt krafs man har med sej :

Brödkorg

Tänkte först att jag skulle sy en necessär, så jag skar till tygbitarna och började men under tidens gång ändrade jag mej och så blev det en tygkorg i stället. Tänkte att jag ska ha den som en brödkorg i båten till sommaren.

rally med symaskinen

Har i veckan försökt mej på att frihandsquilta på maskinen.Jätteroligt! men svårt. Har aldrig gjort det tidigare men blev biten av quiltbacillen direkt. Nu i eftermiddags tänkte jag öva lite mer och oj vad roligt det var ända tills maskinen inte ville mer :-( Den bara gav upp så nu får jag åka till "doktorn" med den. Så det jag började på men fick ge upp får jag visa när maskinen blivit frisk igen.

lördagens skapelse

I dag har jag ägnat flera timmar till denna väska. Det är många moment som gör att det tar lite tid. Göra passpoaler, få dit magnetlåset, göra axelrem, kanta ytterficka, göra fickor inuti m.m. Men det är roligt att se när alla små och stora moment gör att väskan blir fin. Det svåraste är att tänka ut i vilken ordning jag ska göra allt, det är lätt att det blir fel och då får man använda sprättkniven:-) Talar utifrån dagens erfarenhet. väskan är rymlig och man kan få plats med A4 block. inuti finns öppna fickor och även en ficka med dragkedja. Väskan stängs med dragkedja och locket stängs med magnetlås. på utsidan av locket finns en knapp som dekoration. Nu ska väskan flytta hem till Malin om den blev som hon tänkt sej.
 

RSS 2.0