Små necessärer

Min vän Görel har nyss fyllt år och jag sydde dessa till henne. Mönstret är Christls runda, köpt på Quiltbiten.
 
 
 

Ny väska till fru Neuman!

Om en vecka börjar jag jobba igen efter semestern och då vill jag förstås komma till jobbet med ny energi samt en ny väska! Så härliga färger och mönster så jag blir glad av att se den. Den har reglerbart axelband och inuti finns flera fickor.

Tygprovskasse

Har fått en kasse med tygprover av min faster som är på en tapetserarverkstad på dagarna. Det är bara småbitar och jag har haft svårt att komma på hur jag ska använda dom, men i går kväll fick jag lust att försöka. Denna kasse är gjord av en tygkarta. Till foder tog jag ett kraftigt möbeltyg jag hade liggande. Resultatet blev en rejäl shoppingkasse i höst toner.
 

Cykelkorgsskydd

Snart börjar jag jobba igen efter semestern och jag cyklar till jobbet även om det regnar och då vill man ju skydda det som finns i korgen (eller är det en ursäkt för att få sy lite... :-) Enklaste sömnaden, bara en oval bit med resår. Litet fodral blev det också att stoppa skyddet i då solen skiner.
 
 

T-shirt

 
Hittade det här riktigt mönstrade tyget sist jag var på tygposten i Skövde. Tog kort på det och skickade hem till killarna och fick genast svar tillbaka, "KÖP!". Så nu har jag sytt en t-shirt till älsta sonen. La byggplast på en gammal tröja och ritade av så jag fick ett mönster att klippa efter.
 
 
 

lunchväskor

Dagens semestersömnad, 2 lunchväskor.
 

sytokskalsonger

Tänk vad man kan bli smittad eller inspirerad av andra sytokar och bloggar. För någon månad sedan skrattade jag åt dom som sydde underkläder och tyckte det kändes överdrivet fånigt, men se vad man kan ändra sej :-) Var på tygposten i skövde nyligen med min man och han gillade detta tyg och tyckte det skulle lämpa sej för kalsonger. Så det får väl bli kalsongsömnad till mina 3 män här i huset ett tag framöver.  :-)
 
 
 

RSS 2.0