babyquilt

Nybörjare igen...  Så känns det i allafall. För 15-20 år sedan så sydde jag lapptäcken och en hel del babyquiltar. Sen tog det bara stopp! Kändes inte alls skoj att sy dessa quiltar och jag tror att det berodde just på quiltningen. Jag handquiltade ihop top, vadd och baksida och det tog tid och jag blev aldrig riktigt bra på det. Nu i dag ser ju min maskinpark lite annorlunda ut så jag kan lättare quilta på maskin och jag håller på och övar lite ibland på frihandsquiltning... Detta har bidragit till att quilttanten i mej har börjat titta fram och suget efter att sy i olika lapptekniker har kommit tillbaka och jag surfar runt på en massa quiltsidor och får inspiration och jag har även drabbats av köpbacillen :-) Nya linjaler har införskaffats och även en roterande skärmatta! Så här ska det skäras och sys framöver.
Hittade i gömmorna en liten bit barntyg som jag tänkte börja mjukstarta min quiltresa med och kantade den med en bård av "tumblers". Har en ganska tjock vadd i så det skulle bli ett gosigt täcke och så blir ju quiltningen bullig och fin. Ja jag är ju nybörjare igen så det finns lite att jobba på till nästa projekt men är trots allt nöjd med tanke på min lååånga quiltpaus.
 

Några sömmar då och då...

Har resulterat i en stickväska till min kollega Christina. Här kan hon ha sina stickor och pågående stickning. Pimpade den med tofs, knappar och en söt berlock. 
 

"Mysisar"

Dom här velourbyxorna har jag ju glömt att blogga om, sydde dom för några veckor sedan.Så här kommer en bild.
Sydda efter ett mönster från en gammal sömnadsmagasin tidning. Tog in vidden på benen lite. Nu myser jag i dessa under helgfrukostarna.

2 lunchisar

Har sytt 2 lunchisar i helgen till Petra och Liselotte. (Är barnsligt förtjust i picknicktyget, det är så skoj att sätta saxen i det och sy något :-)

En hyllning till min man!

Jag älskar att sy och skapa i mitt LILLA syrum. Jag har ett litet krypin i vår tvättstuga. Egentligen bara en bänk. Detta inlägg tänker jag som ett tips och idé inlägg, inte om sömnad men sömnadsrelaterat, samt en hyllning till min älskade Man. För vad vore mitt lilla syrum utan min man Dennis.... han fixar och snickrar och hejar på mina funderingar kring inköp av symaskiner och sömnadstillbehör. Utan honom hade jag nog fortfarande funderat på om jag skulle ha en broderimaskin eller ett broderiprogram och de maskiner jag har i dag. Nu tänker jag bjuda på några bilder från min tvättstuga som jag hellre kallar SYRUM och visa på vad min man ordnat till mej. 
Så här ser det ut...Litet och trångt och då behövs smarta lösningar.
När jag syr är jag beroende av strykbräda och strykjärn nära mina maskiner så det har Dennis löst med en Dörrhängd strykbräda. Dörren med vallmoblommor på är in till pannrummet och när den öppnas så trollas en strykbräda fram.
 
 
När jag åker på sytoksträffar behöver jag också min strykbräda och strykjärn. Så då har min man fixat denna lilla platta att ta med..
 
När jag syr så vill jag ha alla mina trådar inom räckhåll och det har han löst med dessa trådförvaringar.
Hyllorna är bakom dörren in till syrummet och på insidan av städskåpet. Så när jag sitter och syr behöver jag bara snurra på stolen så har jag dom bakom mej. Finns alltså fördelar med litet rum... :-) 
mönsterpapper och mellanlägg till broderiramarna förvaras ovanför dörren i 2 krokar.
Under julledigheten så hade jag planer på att sy massor men så blev det inte för jag har haft ont i ryggen så det funkade inte. Då började jag fundera på om det skulle vara bättre att stå upp och sy istället för att sitta. Det löste min man så nu kan jag variera mej, sitta och stå. I framtiden så kanske det blir ett höj och sänkbart bord men nu så funkar denna 'låda' så länge. 
Under mina maskiner har jag ikeas billiga dörrmattor. Tar bort lite ljud och vibbrationer och blir perfekta nåldynor.
 
För en liten tid sedan krånglade det när jag sydde med overlocken och i broderimaskinen. Trådarna gick av och det blev hoppstygn. Fick tips om att spraya trådrullarna med silikonspray. Frågade min man om han hade sånt och det fanns i hans snickarbod. Men snäll som han är så fick flaskan flytta in i syrummet där den nu blivit en kär ägodel.
 
Eftersom min man är så underbar så gör jag såklart saker till honom i mitt syrum också... detta gjordes nyligen och det är sytt med kärlek ♡♡♡ inget märkvärdigt men behövligt. Ett överdrag till hans kajak :) 
Detta inlägg är nog det längsta inlägg jag någonsin gjort på denna blogg. Hoppas du orkade läsa och att du kanske fick några tips eller ideer som kan användas i ditt syrum. Sagt med detta inlägg är att mitt syrum vore inget utan min älskade man. /Mirjam

kudde av pappas slipsar

I höstas fick jag en kasse med slipsar av min pappa. Han hade rensat lite i garderoben och sorterat ut de han inte använde. När jag räknade slipsarna så var det 75st!!! Så detta är återbruk! Det minskade endast med 8 slipsar i påsen... så jag behöver inte vara sysslolös framöver :-)

RSS 2.0