svart lunchis

Längtade in i syrummet.... så det fick bli en svart lunchis i kväll.

Målat och sytt blev som nytt!

Ett projekt som både min man och jag varit inblandade i. 2 fotöljer och en fotpall har vi hämtat hos mina föräldrar då de inte behövde de mer. Dennis har målat och jag har sytt. Funderade på om jag skulle göra den enkla varianten, att bara sy ett överdrag/påse på de befintliga dynorna men kom fram till att genvägar inte alltid blir så snyggt. Så jag gjorde det grundligt och spanade in de gamla dynorna och gjorde likadant. Blev jättebra! Men tyget dammade MASSOR och det var luddigt i hela syrummet efteråt.
 
Att overlocka kanterna var en nödvändighet då tyget luddade en del.
Nu har vi två "nya" fotöljer som vi kan sitta och gosa i på kvällarna. Tar lite tid men det kan det vara värt när resultatet blir bra :-)
 

Svart spillbitskofta

Ja, man tager vad man haver.... hade flera olika sorters svarta tyger som var kvar efter tidigare projekt samt en liten stuvbit som inköptes någon gång bara för att det var billigt :-) Efter mycket funderande kom jag på att jag kan ha de olika tygerna i olika dela på en kofta. Så armarna är i stickat tyg, fram, bakstycke i joggingtyg och volangen i ett brodyrtyg. Infodringen fram som inte syns är i tunnare jersey.  Hittade ett gratisbroderi på nätet som jag laddade ner och broderade fram och bak. Knytband från gömmorna. Att jag inte skulle köpa något till denna kofta bestämde jag mej för från början. Skulle det vara ett restprojekt så fick jag bara rota i egna skåp. Ett bra sätt att rensa ut lite :-)
Väldigt svårt att fota svarta plagg..... måste öva tror jag... :-)

RSS 2.0