Sylördag!

I dag har jag sytt en väska till min son :-) Han ska inte använda den själv... utan den ska han ge till en tjejkompis i födelsedagspresent. Han har valt modell och tyger själv, nu får jag bara hoppas att hans val uppskattas av kompisen.
Har även pimpat en gammal kruka som inte passade in någostans med sin blåa färg. Lite juteväv och gammal spets från gömmorna och några sömmar i overlocken och vips blev krukan trevligare.
Hann även sy en kudde till uterummet! 

blus med broderi

En sommarblus har blivit till under helgen. Alla 3 maskiner kom till användning och flera olika pressarfötter användes. Det tog lite tid men jag blev jättenöjd med resultatet. Nu önskar jag mej lte sol och värme så att jag kan använda den.
 

beige lunchväska

Ännu en lunchväska skapad. Den här ska till Terese.

Omlott-tröja

Jag lär mej!!! Vad svårt det är att sy i mjuka tyger. Det går bra i overlocken men sen när jag ska fålla i vanliga maskinen med tvillingnål vill det inte bli bra........ så då är det bara att sprätta och börja om. Läste ett tips på någon annan syblogg att man kunde kanta med "trosresår" och att det skulle vara lättare. Beställde lite resår från bibbis textil och vips blev toppen bra! Efter lite inställningar på maskinen och lite övningar på provlappar kunde jag fålla nederkanten och ärmslut med tvillingnål. Resultatet blev klart godkänt och familjemedlemmarna sa att det ser ut som ett köpeplagg och mycket snyggt, då är jag nöjd :-) Mönstret är från sömnadsmagasinet nr 9, 2012.

Sadelskydd

En morgon när jag cyklade till jobbet blåste mitt cykelsadelskydd bort. Jag hade det när jag började cykla men det var borta när jag kom fram..... alltså väger min rumpa lätt :-) eller hur man nu ska tolka det. Konsekvensen blev i allafall att jag fick en stund vid symaskinen. Hittade liten bit med vaxat tyg som blivit över nån gång och som räckte precis.

RSS 2.0