necessär till lillebror

I dag så har jag sytt nesse till Viktor min bror. Silfver sound är hans företag, som han visserligen inte jobbar med just nu men kanske han gör det när och om han flyttar hem till sverige igen. Han reser ganska mycket i sitt jobb och då kommer ju en nesse till användning. Fodret är plastad frotte som jag vänt avigsidan fram, fickan är från ett avklippt duschdraperi. Hade tänkt mej en marinblå dragkedja men hade ingen så det fick bli vit istället. 

svårbegripligt....

Så många dragkedjor och ändå ingen som passar! Hur kan vara så???

Pimpad jeanstunika

Mamma hittade en jeanstunika på myrorna som hon ville få lite roligare. Den var fin innan men nu blev den finare med ett broderi på ryggen och ett mindre strax under fickan. Det klurigaste med att pimpa tunikan var att få fast den i bågen. Jeans sömmar är så tjocka och lite stela och så satt dom förståss där jag ville ha bågen :-) Men nu är de på plats.

ännu en fleece

Maken är bortrest i helgen och killarna kommer bara hem och sover, så här är jag alldeles ensam med mina symaskiner :-) Har nu kunnat sy en till fleece kofta av mönstret från onion 1032. Den här gången blev det med sjalkrage istället för luva. Grå med band och uppvik vid armarna av mönstrat pastelligt tyg. Nu när vi går mot vår och ljusare tider så kan det vara trevligt med något som är lite ljusare och färg.

lunchväskor

Lunchväskor till 2 tandsköterskor som fått det lite uppfräscht på jobbet och då måste även frukten och lunchen bäras och förvaras i något fint.

ännu en kudde

Nu har jag sytt ännu en kudde till båten. Har broderat ditt namn på platser vi tycker om att besöka här i vår skärgård. Nu är det bara 2 månader kvar till det är dags att segla igen!
 

"lunchväska" till leksaker?

En väska i lunchväskmodell till en liten kille på 5 år. Skulle gissa att det mest kommer att bäras leksaker i den.

örngott

Tänkte att vi skulle kunna bädda lite snyggt så jag tryckte fast lite tyg i ramen och sen i maskinen och vips blev det så här:-)  

Fleece kofta igen

Historien bakom fleecekoftorna....... I nyårshelgen så var jag och min vän Marika och kikade lite i klädaffärer och hittade en fleecekofta från Brantings. Jättefin och jättedyr tyckte vi båda, tänkte att jag bor
de kunna sy en liknande till ett bättre pris:-) jag sydde en till mej för några veckor sedan och den har blivit en favorit. Inte riktigt lik den vi såg i butiken men fin i allafall! I helgen var Marika på besök så då sydde jag en till henne också. Hennes fick några detaljer i mönstrat tyg på insidan och en liten bredare spets runt luvan.

RSS 2.0