Högtalarskydd

Pappa önskade att jag skulle sy överdrag till hans högtalare så de skyddas lite när han fraktar dem i bilen. Han hade köpt riktigt kraftigt fuskskinn/bilklädsel. Så önskade han sitt namn på. Utmaning!!! Ja att sy i sånt kraftigt material och med kraftig tråd kräver att man tänker till innan man syr. för man vill inte sprätta. Använde övermataren hela tiden och en microtex 90 nål. Det var en nödvändighet när jag skulle sy ner sömmarna, då jag sydde igenom 4 lager.
 
Att brodera i sånt här kraftigt material var jag först tveksam till men efter att jag läst lite på nätet så förstod jag att det skulle fungera om man som alltid tänkte på att använda rätt nål. Det gick inte att spänna materialet i bågen så jag använde mej av filmoplast, ett mellanlägg med klister som jag spänner i bågen och sen lägger materialet ovanpå bågen. Fungerade bra.
 
Loggan gjorde jag i mitt PE-design program. Eftersom att jag är nybörjare så blev det en automatisk stygnsättning av loggan. Funkar på enkla bilder/motiv men när det blir mer detaljer måste man stygnsätta själv och det har jag inte riktigt lärt mej än.
 
När han såg resultatet hördes ett ÅH! det tar jag som ett gott betyg :-)

Nu är det klart!

 
Min man har gett mej ett quiltbord. Han har gjort det själv utav en plastskiva köpt på blitema och lite rundstav och skruv. Fötterna är ställbara för att få det riktigt stabilt. Ska bli skoj att få testa att frihandsquilta och se om det funkar lite bättre nu när det finns mer plast för händer och tyg.

Jeansväska

Jag har tidigare sytt en väska av gamla jeans till min kollega Louise. Hon har verkligen använt den mycket och den blev mer och mer sliten och trasig. jag skämdes för att jag sytt en sån "ohållbar " väska men Louise blev mer och mer nöjd med den ju mer sliten den blev :-) Men tillslut höll den inte ihop så då önskade hon att jag sydde en till väska. 
Så så här blev den. Olika jeanslappar och några spetsbitar lite rutigt foder från gömmorna och en stund vid symaskinen så blev det en väska.
 
 
  
Nu får vi se hur länge denna väska håller :-)

Personliga lunchisar och finbesök i syrummet!

Har i dag färdigställt 3 st lunchisar. 
Det är namn på dem så ingen kan göra anspråk på lunchen om man inte heter Helena , Jennifer eller Linda :-)
Sen har jag haft finbesök i syrummet idag, min man!!! Han ska försöka få till ett quiltbord till min ena maskin så det ska underlätta lite när man frihandsquiltar eller quiltar lite större saker. Vi får väl se hur det blir när det är klart.
 Det måttas ordentligt!
Nu ska det sågas och slipas sen ska det fixas ben som visst ska vara ställbara. Är det någon som har gjort ett quiltbord får du gärna lämna kommentar och berätta hur du gjort. 

Lunchis till liten kille

Man kan ju ha en luchväska till mer saker än mat.Tex fylla den med leksaker, kritor eller lite picknickfika.
Denna väska ska till en liten kille vars storebror redan har en, för att de ska kunna skilja på väskorna har jag sytt en liten "tag" som man kan skriva sitt namn på eller rita en liten bild eller stoppa ett foto i. Bara fantasin sätter gränser :-)
 

RSS 2.0