Vimpel

Har fått ihop en God jul vimpel att ha i köksfönstret nu i december. Har gjort ett enkelt broderi i mitt Pe-design program. Är ju nybörjare på broderprogram..... så det innebar att jag fick sprätta alla bokstäver, för jag var inte nöjd. Insåg att man kunde ändra stygnen på bokstäverna genom några klick och då blev det genast snyggare broderat. Jag har mycket att lära när det gäller stygnsättning men det får ta sin tid och så får jag börja med lite enklare saker. Nu får jag hoppas att min vimpel kan vara med och bidra till julstämning i vårt hus.

Symester igen!

Har ledigt från jobbet igen för att vara hemma och sy, så roligt att få sy färdigt något på engång utan att packa undan för sytiden tog slut. I dag har det blivit en Twist knot från en ottobre tidning. Ryggen fick ett broderi och framsidan pimpades med några Yo-yo.
 

tunika och byxa modell mindre

Fått en fråga av min kollega om jag ville sy babykläder och det ville jag. Det var ju jättelänge sedan jag sydde barnkläder så det var kul att få göra det igen.
 
 

Lite smått och gott...

 
Några små börsar/ necessärer/garnnystegömmor har blivit tillverkade veckan som gott.
 

lunchväska "picknick"

Min favorit bland alla lunchväskor jag sytt! Tycker tyget är så fint.

Stickväska

Har knåpat ihop en väska för stickningen. Den är quiltad i ett rutmönster. Ficka på utsidan med plats för massa stickor. Skulle promt ha passpoaler i sidorna, puh! Sydde och sprättade flera gånger då jag gjorde passpoalen till en rundel och då var det ju tvunget att den skulle vara exakt lika lång som sidornas omkrets... en hel del jobb men ett trevligt resultat.
 

Slutet på symestern....

Nu så är det inte mycket tid kvar av min symester och jag har bara hunnit en bråkdel av vad jag hade tänkt :-) men det gav mersmak, jätteskoj att vara ledig för att sy! Har nu i eftermiddag sytt ett saxfodral. Kanske mer snyggt än praktiskt, vi får väl se. Tänkte att jag skulle ha det i min handarbetsväska. Försökte brodera en liten blomma...... hmm.... jag försökte i allafall.. :-)
 

Symester-handarbetsväska

Sista dagen på min lilla symester. Nu på förmiddagen har jag gjort färdig min handarbetsväska så nu är jag redo att packa den för att nästa helg åka på syträff med andra sytokar.
 

Symestern fortsätter...

Vad tid det tar! Redan eftermiddag och jag är inte klar än.... fortsättning följer, jag har ju både kvällen och morgondagen kvar :-)

Symester!

Jag har symester! I 3 dagar är jag ledig och jag får sy hur mycket jag vill, vilken lyx! Har tänkt att jag bara ska sy till mej själv och hemmet och testa lite nya tekniker och så sitta vid datan och försöka lära mej broderiprogrammet. Det är mycket jag vill hinna med men inser att det inte blir så...... men lite ska jag nog få till. I dag så har jag sytt denna ulljacka/kofta. (började faktiskt igår kväll...) Den kommer att värma gott kalla dagar.
 

Stolsöverdrag och förkläde

Marianne, en fikakamrat på jobbet önskade hjälp att fixa till hennes slitna stolsitsar. Resultatet blev detta, 6st lösa överdrag. Har sytt dom i dubbelt tyg och fodrat med tunn flecce. Under kappan fram och bak har jag sytt en till kappa med kardborreband som fästes under stolen så dom inte ska kana runt. I söndags var jag hemma hos Marianne för att se hur det skulle bli när alla kom på plats och jag blev nöjd med reultatet och även ägarinnan av stolarna :-) Det blev lite tyg över så då kunde jag även sy ett förkläde så hon matchar sitt matrum! Dekorerade förklädet med några yo-yos.
 
 

RSS 2.0