Känner mig välsignad!

Förra helgen tillbringade jag några timmar i Skövde på en syträff. Skoj att möta andra likasinnade nördar. Vi syr och pratar. Min vännina och jag bestämde innan vi åkte att vi skulle sy oss varsinn ryggsäck efter ett mönster hon köpte på quiltköping. Vi hann förståss inte klart den under de timmarna vi var på syträffen så jag fick fortätta hemma dagen därpå. Så här blev resultatet.
 
Den är sydd i mina älskade Amy Butler tyger. Jag köpte dem för några år sedan och har gått och klappat på dem i bland och inte riktigt vetat vad jag skulle sy av dem och så har det känt tufft att sätta saxen i dom. Låter säkert konstigt för man har ju tyg för man ska sy något av det... men med dessa tyger har det tagit emot.
Men nu är det gjort! jag har klippt i tygerna och sytt en ryggsäck och jag är riktigt nöjd och glad :-)
 
 
Det tog lite tid för alla delar skulle quiltas, även foderdelarna. Sidorna frihandsquiltade jag med kringelekrokar och resten i ett rutmönster.
 
 
Jag la till passpoaler i sömmarna och ett handtag (stod inte i mönstret) men jag gillar att passpoaler för det ger ett mer arbetat utseende. Samt att det ger lte mer stadga.Sen la jag även till en D-ring på sidan som dekoration och att man kan fästa tex nyckel där.
 
 
Insidan har ficka med dragkedja och även ett nyckelband med karbinhake.
Väskan har använts hela veckan och jag är glad att jag vågade sätta saxen i mina Amy Butler tyger.
Min lilla "tag" brukar jag vanligtvis vika och sy in i en söm men denna gång blev den lite mer synlig.
Pimpade med 4 små knappar och broderigarn.
 
 
Föutom att jag har fått gå omkring med en sockersöt ryggsäck i veckan så har jag även fått vara vara med om andra trevliga saker. Jag har fått ett mail från en som jag inte känner som skrev ett så fint om det jag skapat. Sen har jag även fått fler uppskattande ord om min sömnad denna vecka från andra jag inte känner så väl. Sånt gör att man blir ännu mer inspirerad att sy. Sen fick jag ett medddelande från min ena bror att han hade en surprise till mig som min andra bror rullade genom Göteborg på spårvagn och sen tåg hem hit till mig.Sen när han skulle mötas upp på stationen med denna surprise så var jag utan bil och då ställde min vännina upp och fixade så den kom hem till mitt syrum. Så ja, jag känner mig välsignad!!!!
Se vad jag fått till mitt syrum! En sadelstol!
 
 
Eftersom jag får ont i axlarna när jag sitter och syr så har jag tidigare fått ett höj och sänkbart bord så jag kan stå upp när jag syr. Det funkar perfekt. Men ibland skulle det vara skönt att ha en hög stol till bordet så en sadelstol har stått på önskelistan. Nu är önskan uppfylld :-) 
 
 

Den som spar han har...

oftast en massa skräp i garderoben...... Japp så är det, men nu har det minskat lite i mitt syskåp i allafall.
Fick en bild tagen i sonens studentrum i går kväll på det färdiga resultatet av mitt "gör dig av med spillbitar som bara ligger där i skåpet"
I går på förmiddagen innan sonen skulle resa tillbaka till sitt nya hem så fick jag frågan om att göra en ljuddämpande tygtavla. Visst sa jag om ni fixar frigolit så fixar jag resten. Jag letade fram ett gäng spillbitar och skar till remsor som ibland fick skarvas för att räcka till. Sydde i hop till ett stycke.
 
Sen spände jag upp det på frigoliten med nålar. Färdigt! Bara att hänga upp på väggen!
Ingen proffssömnad men blev riktigt hyfsat och så blev jag av med lite tygslamsor som legat länge i garderoben.
 
 
Inte så bra bild men den visar iallafall att den är på plats i studentlyan. Enkelt och billigt! Gillas!!

Höstjacka och löpartights igen...

Tycker det är lite tråkigt att det börjar bli höst. Sommaren for förbi utan att jag hann reagera känns det som. Men än så länge har vi en fin höst/ sensommar. Men jag gillar mer sommar med sol och värme och bad från varma klippor. Men innan sommaren och semestern hann ta slut blev det lite sytt. Är lite dålig på att uppdatera bloggen med vad jag syr. Får helt enkelt bättra mig :-) Här kommer iallafall bilder på min höstjacka som jag sytt.
 
 
Tyget är köpt på tyg.se. Det var ett felköp. Trodde jag beställde ett tyg som var marinblått och skulle passa till byxor. När tyget kom blev jag lite paff, det var inte alls som jag tänkt mig. Det är svårt att beställa på nätet tycker jag. Lättare när man får klämma och känna på tyget innan man köper. Men ingen skada skedd, tyget passade till jacka istället och kostnaden var endast 50 kr :-)
 
 
Mönstret är från Ottobre 2/2015. Pimpad med ett broderi på armen.
 
 
Jackan är vändsydd och fodrad med 3 olika tyger. Ärmarna har ett blått tyg och ett annat på rygg och in på framstyckena. Det var smala restbitar som jag fick av min mamma. Hon hade nån gång sytt klänning och gett mig slamsorna som blev kvar. Det gick precis att få ihop till detta foder. Mot dragkedjan blev det ett brunt quilttyg med lite blått i (syns dåligt på bilden) som fanns i gömmorna.
 
 
Ett helt ok mönster förutom att jag tycket att fickorna är lite grunda och sitter för långt upp.
Har också sytt ett par löpar tights till min brordotter. Vi gjorde ett litet byte min bror och jag, Han kom med lite möbler till min son som nyss flyttat och jag fixade tights till hans dansande dotter. Har sytt dessa tights till mig själv och min guddotter tidigare. Ett mönster som jag tycker är väldigt bra.
 
 
Mönster är daily routine från ottobre. jag har lagt till en liten ficka bak bara, det är enda ändringen på mönstret.
 
 
Nu tror jag nästa syprojekt får bli en väska. Får se hur det går med det. Var ett tag sedan jag sydde väskor så jag får nog tänka till ordentligt innan jag börjar så det inte blir galet :-)
 
 

RSS 2.0