Länge sedan sist.....

Men nu har jag börjat lite smått igen med att sy lunchväskor. Har tänkt att jag ska försöka sy upp de material jag har och inte köpa nytt. Får se hur det går...... Ger mig själv inköpsstop när det gäller tyger och sytillbehör men det fungerar aldrig. Hur mycket jag än bestämmer mig så blir det mer och mer material i skåpen :-)
De senaste dagarna har jag knåpat ihop 4 lunchväskor. Är det någon som är intresserad av dem så är det bara att sicka iväg ett mail. 120 kr st plus frakt.
 
 
 
I morgon ska jag till symaskinbutiken och tygaffären igen så jag tror nog att jag glömmer mina ideér om att ha inköpsstop :-)

Klänningar till Studentmamman

Igår hade vi studenfirande i familjen och som studentmamma så behövde jag en ny klänning. Eftersom man inte kan lita på att det svenska skulle bjuda på solsken på studentdagen sydde jag 2 klänningar. En för soligare väder och en för lite ruggigare väder.
Som tur var höll regnet sig borta och solen sken så jag kunde använda mig av den ärmlösa klänningen.
 
Mönstret är Burda 7056 och tygerna är ett gammelrosa fodertyg med vinröd spets utanpå.
Det är resttyger från min mamma. Hon sydde en klänning förra året och hade köpt lite för mycket tyg så det räckte till en klänning till mig också :-)
Tyg från typosten i Skövde.
 
 
 
Klänning nr 2, som inte kom till användning på studentdagen men kommer säkert till användning framöver.
Mönstret är från svenska mönster. Köpte det på symässan i Borås i höstas och tyget har jag fyndat på Ohlsonstyger i Örebro.
 
 
Det var inte helt lätt att få ihop denna klänning så den passade min kropp. Fick ta fram saxen och klippa bort en massa tyg i omlottdraperingen. Mönstret lämpas sig nog bättre till lite mer kurviga kroppar. Men efter en del fix och trix kan även jag använda den.
 
 
 
 

RSS 2.0