Ett smattrande ljud hela dagen

I dag har jag suttit vid maskin och datorn hela dagen och än är jag inte klar. Maskinen broderar och det smattrar en massa. Ökade stygnhastigheten och då blev det mer ljud :-) men eftersom att det är många stygn som ska broderas får jag stå ut. Medans maskinen broderar försöker jag skapa broderier i mitt PE designprogram. Kommer nog alltid att vara nybörjare på det här. Försöker mej på att skapa ett eget spetstyg att ha på en klänning. Det hade nog varit MYCKET enklare att köpa en meter spetstyg.... men varför göra det enkelt för sej (hihi!) ???
Här kommer ett litet tjuvkik på var jag pysslar med denna lördag.
Så här ser det ut i programet när jag försöker mej på att skapa broderier.
Smatter, smatter, smatter....
Har kommit en liten bit på väg. Broderar på brudslöjetyll med 2 lager vattenlösligt mellanlägg. Har aldrig gjort något sånt här förut så jag vet inte om jag gör rätt :-) Så jag får väl se hur resultatet blir och sen avgöra om jag ska köpa en bit spets eller ej :-)
 

Top med rester

Det har skapats en Top i mitt syrum av lite rester från bruklänningssömnaden som jag höll på med i julas. Förändrade lite små detaljer från ett gammalt tröjmönster från Allt om handarbete. Vit spets från Georges material shop i Limassol, Cypern och grå jersey från Ohlsonstyger i Örebro. Har fortfarande lite vit spets kvar som jag ännu inte kommit på vad jag ska använda till. Men det får väl ligga till sej i skåpet lite till så kanske jag kommer på något. Eller är det nån som har något förslag?
 

Färgglatt var det beställt!

Men det är svårt att göra något med färg när det mesta i tyglagret är mörka tyger. Men jag tycker nog att jag lyckades liva upp det mörka. La till några färgglada tyger som detaljer och sydde några stickningar med broderigarn runt lockets kanter.
Den här väskan blev stadig och rymlig. Man får lätt i några kollegieblock och massor av annat krimskrams och nycklarna hittar man lätt då jag sytt i ett nyckelband.
 
 
 
Det grå/svarta tyget är ett stadigt möbeltyg. Väskan är sen förstärkt med ett tyg med klister på som man stryker fast, som ett vliselin men mycket kraftigare.
Det var roligt att sy i något rejält tyg igen sen efter all sömnad med satin.

Gott nytt SY år önskar jag er alla!

Jag har inte varit någon flitig bloggare under december men det har inte berott på att jag inte sytt något. Jag har haft (ett för mej)stort syprojekt på gång. En brudklänning (!) till min blivande svägerska. Klänningen har sytts nu mellan jul och nyår då hon varit här i Sverige på besök, hon är från Cypern. Igår på nyårsafton syddes de sista stygnen. Jag kommer att ha ett inlägg om klänningen i april efter bröllopet. Men jag kan visa några små saker jag sytt som ska användas av bruden på den stora dagen.
En liten väska som man kan behöva ha till läppstift och annat smått.
Och en liten handduk att hänga på handleden. Kan vara bra att ha ifall det blir lite svettigt på mottagningen då man ska hälsa på alla gäster som man räknar med kan bli omkring 1000 personer.
De här små börsarna sydde jag innan jul till mina brorsdöttrar utav spillbitar från bruklänningssömnaden. Mönstret är från quiltbiten, Christels runda.
Ny vill jag önska er alla ett Gott nytt SY år!
 

RSS 2.0